Ruimte in je koffer

Je neemt al snel veel te veel kleding mee op vakantie. En als je niet op let, trek je iets aan waar je achteraf op de foto van denkt: dat had ik beter niet kunnen doen.

Zomerkleding is zeg maar niet mijn specialiteit. Zeker in de tijd dat ik in de zomer in de airco op kantoor zat droeg ik het ook nauwelijks. En dan ging ik in de winter op zonvakantie en dan kocht ik snel wat online en nam ik mijn door de jaren heen verzamelde zomerkleding (lees: al jaren uit de mode) mee. 

Het kwartje viel toen de moeder van mijn vriendin zei: 'mooi shirtje, echt een tien'. Ik had een zomerhemdje met een vestje aan en 'toevallig' vond ik de vakantiefoto's met dat zomerhemdje altijd leuk. En toen begon het mij te dagen dat ik de neiging had om voor zomerkleding genoegen te nemen met een zeven. En we weten allemaal wat er gebeurt met een zeven als je het jaar erop wat witter bent of een paar kilo mooier geworden bent. Precies, dat wordt een dikke onvoldoende. 

Met veel plezier heb ik toen liefdevol afscheid genomen van mijn zomerkleding die lager scoorden dan een acht. Sindsdien koop ik alleen maar kleding met de score negen of tien. Negens en tienen zakken namelijk normaal gesproken het jaar daarna niet door naar een zes of lager. Negens en tienen maken je mooier en dat is de bedoeling van kleding, dat ze je aanvullen. Kleren maken de man, ongeacht de vorm. Het zijn kleren waar je blij van wordt. 

Het mooie ervan is dat ik sindsdien veel minder kleding meeneem. Je hebt natuurlijk ook helemaal niet veel nodig. We weten allemaal dat je het grootste gedeelte van je vakantie in je zwemkleding doorbrengt of in je favoriete outfit. Op vakantie draag je je kleding namelijk prima nog een dag langer.  

Ga jij binnenkort op vakantie? Bekijk dan eens hoe het ervoor staat met je zomerkleding. Als hulpmiddel kun je de vakantiefoto's van vorig jaar gebruiken. Neem nu nog afscheid van de zevens en lager en koop een of twee tienen erbij. Combineer dat met een goede basis en je zult zien hoeveel ruimte er over blijft in je koffer. Less is more. 

Herkenbaar? Ik ben nieuwsgierig naar jouw score, laat je het me weten in een reactie? Voor nu wens ik je alvast een hele fijne vakantie!

Ps. vergeet je schoenen niet. Zes maal zes is in dit geval namelijk een drie komma zes. 

Reactie achterlaten is leuk!

 

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.

 


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.