Dubbel gevoel: opruimen!

Het beste van Mari Kondo. Wat mij het meeste heeft gebracht uit de methode van Mari Kondo is het opruimen van spullen waar je een dubbel gevoel bij hebt. 

Dat dure jasje wat je nooit aan hebt. Je weet dat je er niet blij van wordt en je doet het niet weg, omdat je er veel voor betaald hebt. Iedereen maakt fouten en jij dus ook. Accepteer je miskoop en vindt er een nieuwe bestemming voor. Ga jezelf niet iedere dag straffen door het in je kast te laten hangen. Of erger nog: door het toch te dragen terwijl het helemaal niet lekker zit.  

Een vaas die je hebt gekregen van een speciaal iemand vind je helemaal niet mooi. Maar ja je hebt hem nou eenmaal gekregen. Weet dat het grootste plezier hem zit in het geven van het cadeau. Daarna is het aan jou wat je ermee wil doen. Besluit je de vaas te houden, eer hem dan ook. Denk iedere keer dat je vaas ziet met een blij gevoel aan de persoon die hem gaf. Of geef er een leuke twist aan: misschien is de vaas wel een hele fijne houder voor kwasten of pollepels.  

Het straalt ervan af op de foto’s. Uit een periode dat het niet zo lekker met je ging. Of dat je er net niet leuk opstaat: verkeerde hoek van de fotograaf en je draagt iets waar je niet zo blij van wordt. Nobody is perfect. Wees wat zachter voor jezelf en haal het dubbele gevoel ervan af. Bekijk de foto voortaan met mildheid en een glimlach. En soms druk je gewoon lekker op de delete knop. Jij bepaalt wat je bewaart.  

Soms doen spullen je denken aan iemand waar je niet meer zo blij van wordt. Als iets veel energie kan kosten is het dat wel. Laat het los. Het hoort erbij. Mensen komen en gaan op je pad. Sommigen om samen plezier mee te beleven en anderen om je wat te leren. Koppel het los van de spullen die je hebt. Bewaar de spullen waar je blij van wordt. Dat je dubbele gevoelens hebt over de gever doet er niet toe. En andersom dus ook. Je hoeft geen spullen te bewaren om iemand te koesteren in je hart.  

Zelf ging ik nog een stapje verder. Ik ging voor mezelf na waar ik allemaal een dubbel gevoel over had. Situaties uit het verleden, twijfels over iets wel of niet te doen, ik besloot het dubbele gevoel eraf te halen. Soms betekent dat voor mij gewoon gaan doen.  Een andere keer betekent het milder zijn over situaties die geweest zijn en accepteren dat je soms mag leren. Dit geldt ook voor de mensen die op je pad komen en gaan. Word je nu blij van het contact? Laat vervelende situaties uit het verleden gaan. Niet meer zo blij met het contact, durf dan los te laten, zonder daar heel moeilijk over te doen. 

Ga eens na voor jezelf bij welke spullen jij een dubbel gevoel hebt. Maak een keuze. Bewaar de spullen waar je blij van wordt en koppel het negatieve gevoel los. Vind met een gerust hart een nieuwe bestemming voor je spullen waar je niet langer blij van wordt.

Reactie achterlaten is leuk!

 

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.

 


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.