Ruimte voor energie

Krijg jij energie van de ruimtes in je huis? Ondersteunen de ruimtes jou in je levensenergie of vormen ze eerder een blokkade? Zonder dat je het door hebt kan een ruimte je veel energie geven of kosten. 

Loop de ruimtes in je huis eens door en voel hoe het ervoor staat. Krijg je meer of minder energie als je de ruimte binnenloopt? Ga eens na wat je blij maakt in de ruimte en wat juist niet. Voel eens hoe de ruimte er voor jou optimaal uitziet. Zijn er teveel of juist te weinig spullen in de ruimte? Teveel kan zorgen voor een druk gevoel en te weinig voor een leeg gevoel. Belangrijkste is dat er in de ruimte spullen zijn waar je blij van wordt. Van meubels, boeken, planten tot iets aan de muur. Op die manier krijg je meer energie.  

Bekijk of er nog veel klusjes zijn die gedaan moeten worden. Onafgeronde zaken schreeuwen iedere keer als je de ruimte binnenkomt om aandacht. Ze vullen ongevraagd de ruimte in je hoofd.  

Liggen er nog veel dingen die opgeruimd of uitgezocht moeten worden? Spullen die je al lang niet meer gebruikt kunnen de energie in een ruimte behoorlijk ophopen. Is er genoeg ruimte voor dat wat je wel gebruikt en waar je energie van krijgt? Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.  

En hoe staat het met de kleuren en geuren in de ruimte? Zijn de ruimtes licht en fris of eerder donker en muf? Zo kwam ik erachter dat ik de kleur van de kastdeuren in de slaapkamer heel onprettig vond. Een wit interieur geeft me een gevoel van ruimte en energie: ik verving de donkere kasten voor witte kasten in de woonkamer. En er gaat voor mij niets boven een woonkamer gevuld met de geur van tulpen.  

Loop de ruimtes in je huis eens door en maak per ruimte een lijstje. Pak als eerste de ruimte aan waar je het meeste of snelste winst kan behalen voor jouw energieniveau. 

Wat is jouw grootste ontdekking? Leuk als je het me laat weten. 

Reactie achterlaten is leuk!

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.

 


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.