Ruim je tas op. Sleep niet langer teveel zooi mee. De oplossing voor een opgeruimde tas is makkelijker dan je denkt.

Ruimte in je werktas

Het viel een vriendin van mij op dat ze toch wel veel zooi in haar werktas meesleepte. Herkenbaar natuurlijk. Als je niet oplet dan sleep je iedere dag een hoop zooi mee. De oplossing is gelukkig heel simpel!

Als je ruimte in je tas wilt maken dan ga je simpelweg je tas gebruiken waar die voor dient. Je gebruikt een tas om je spullen mee te nemen van huis naar je bestemming en andersom. Als je weer thuis bent dan haal je je tas weer leeg en berg je hem op. Alles wat in je tas zit heeft als het goed is zijn eigen plekje in huis of op kantoor. Als het goed is, want daar gaat het vaak mis.

Geef spullen een eigen plek

Ook ik heb de zoektocht gemaakt naar een opgeruimde tas. De echte oplossing heb ik gevonden door het boek Opgeruimd! van Mari Kondo. Zij adviseert namelijk dat alles in je huis een eigen plekje nodig heeft en dus ook je portemonnee, je sleutels en je telefoon. En dat je als je thuis komt je tas leeg moet halen en op zijn plek terug moet leggen. Inderdaad, je tassen hebben een eigen plek nodig.

En dat geldt ook voor je werkspullen op kantoor. Zorg dat al je werkspullen een vaste plek hebben op kantoor. Bij flexplekken op kantoor hoort ook ruimte voor je spullen, al is het maar een kluisje of een gezamenlijk gedeelde kast. Als je op kantoor komt leeg je je tas door je werkspullen eruit te halen en terug op de plek te leggen waar ze horen. In het geval van je werktas is het handig om je tas zelf ook logisch in te delen, zodat je overzicht hebt wat je waar instopt. Je kunt dan gemakkelijk controleren of je alles bij je hebt. 

Leeg je tas als je thuis komt

Door je tas te legen en alles op zijn plek te leggen houd je je tas automatisch al meer opgeruimd. En op die manier voorkom je dat je onnodig veel meesleept, ook niet als je dat niet in de gaten hebt. Je stopt datgene wat echt nodig is (of niet) er namelijk telkens zelf weer in. En je haalt het er weer uit. 

Het helpt ook om kritischer te zijn in wat je meeneemt. Je tas is geen verzamelplaats voor bijvoorbeeld je papierwinkel die nog uitgezocht moet worden. Voordat je je papierwinkel in je tas stopt, sorteer je even snel wat linea recta de papierbak in kan of in je archief op kantoor kan. Heb je het ook digitaal dan hoeft het niet mee. Soms is het handiger om werkspullen dubbel te hebben, zodat je ze niet telkens hoeft mee te slepen tussen je huis en je kantoor. Dit kunnen ook boeken of zware mappen zijn. 

En als je even realistisch nadenkt waar je thuis echt aan gaat werken, dan scheelt dat ook veel onnodig gesleep. Door even de tijd te nemen voor waar je thuis aan werkt, hoef je waarschijnlijk veel minder mee te nemen. 

Probeer eens een tijdje zo min mogelijk mee te nemen. Wellicht neem je een keer te weinig mee, daar leer je van. Je zult zien dat je veel vaker teveel meeneemt dan te weinig. 

Natuurlijk laat ik wel eens mijn spullen in mijn werktas zitten voor de volgende dag, maar nooit weken achter elkaar. Ik heb een mand in mijn boekenkast waar ik mijn werkspullen kwijt kan. Ik ben kritisch in wat mijn tas in gaat en als ik mijn tas leeg ruim, sorteer ik mijn spullen meteen even uit. Hierdoor blijft ook de mand met werkspullen opgeruimd. 

Reactie achterlaten is leuk!

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.