Het idee van een challenge is dat je in beweging komt en blijft. Je krijgt een aantal opdrachten die je helpen. En wat jij daarmee doet mag jij zelf weten. Het gaat om je intentie.

Challenge: het gaat om de beweging

Zoals ik al liet weten doe ik in september mee aan de minimalist game. Later meer over mijn resultaat en ervaringen. Nu wil ik het hebben over een challenge op zich. Er valt me namelijk iets geks op. 

Het idee van een challenge is dat je een aantal oefeningen doet en daarmee uitgedaagd wordt. Je schrijft je in en doet enthousiast mee en dan loopt het even spaak. Je hebt geen tijd of zin om de opdracht te doen en je stelt het uit. En vervolgens komt de volgende dag of opdracht en dan ga je niet verder omdat je de vorige nog niet hebt gedaan. Je leest niet eens de nieuwe opdracht en mist het feit dat deze opdracht wel in je schema past. De to do groeit en dus stop je er maar mee. Resultaat: je intentie niet nagekomen en dat voelt niet lekker. Herkenbaar? 

Van een deelneemster aan mijn foto challenge kreeg ik de reactie dat ze bang is dat het teveel is en dus het niet zal lukken. Een andere deelneemster schreef zich in toen ze zich realiseerde dat de challenge tien weken duurt in plaats van vier weken. Het op voorhand ergens niet aan beginnen omdat je bang bent dat het niet gaat lukken. Herkenbaar? 

En dat is het gekke. Het idee van een challenge is namelijk dat je in beweging komt. Je krijgt een aantal opdrachten die je helpen om in beweging te komen en te blijven. En wat jij daarmee doet mag jij zelf weten. Je krijgt er geen proefwerk over. Het gaat om je intentie. Bij de foto challenge is de intentie om aan de slag te gaan met je foto's. Ideaal gezien houd je je aan de challenge, zodat je gaat voor optimaal resultaat en tijd maakt voor je intentie. Loopt het anders dan focus je je op je intentie en kijk je wat wel kan doen. De focus ligt dus niet op het wel of niet perfect nakomen van de opdrachten. Die waren er om je te helpen en niet om je tot stilstand te brengen. Laat het missen van opdrachten geen excuus zijn om de anderen ook niet te doen.

Het vooraf bang zijn dat het je niet gaat lukken klopt dus ook niet. Je intentie is om beweging te komen, niet om het hoogst haalbare resultaat te behalen. Als je er op die manier naar kijkt kan het dus alleen maar lukken. Zolang je ook maar een beetje in beweging komt, kom je al verder dan dat je was. Door de beweging er in te houden kom je uiteindelijk op je gewenste resultaat. Al dan niet binnen de tijd van de challenge. Je bepaalt je eigen tempo. Zolang de beweging maar opwaarts is zit je goed. De challenge is er om je inspiratie te geven en je wiel de positieve kant op te laten draaien. 

En zo geldt het ook voor ruimte maken in het algemeen. Zorg dat er beweging blijft in je spullenstroom. Stagneert de boel, laat dat geen excuus zijn om de rest ook te laten versloffen. Of dat je er dan jaren niet meer aan begint. Pak het op en begin waar je kunt. Houd het klein en behapbaar. Beloon jezelf voor wat je wel doet. 

De challenge van deze blog: ruim vandaag nog iets op! 

Reactie achterlaten is leuk!

 

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.

 


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.