In de maand september heb ik meegedaan met de ‘minimalist game’. In deze blog vertel ik je over mijn ervaringen. En natuurlijk over het resultaat.

Minimalist game: mijn ervaringen

In de maand september heb ik meegedaan met de ‘minimalist game’. In deze blog vertel ik je over mijn ervaringen. En natuurlijk over het resultaat. Hoeveel heb ik weggegeven?

De intentie van de challenge is ontspullen. Per dag neem je afscheid van een ding extra. Op de eerste dag is dit 1 ding en op de laatste dag loopt dit op naar 31 dingen. Dat komt in een maand tijd dus uit op? Reken maar uit: aardig wat spullen! Ik had er vaker van gehoord en nu vond ik het tijd om het eens te doen. Kijken hoever ik zou komen en hoeveel je stiekem weer verzamelt wat wegkan. Ook al ben je opruimcoach. Het viel mooi samen met mijn jaarlijkse behoefte om aan het einde van de zomer te ontspullen. 

Wat ik niet vond werken is dat ik in het begin op zoek ging naar spullen die ik weg kon doen. De eerste dagen lukt dat natuurlijk makkelijk en daarna betrapte ik me erop dat ik op zoek ging door het huis heen om tot het beoogde aantal te komen. Ik stond voor de plank met vazen om te kijken welke twee er weg konden. En ging op zoek naar iets anders waar ik twee dingen van kon bedanken. Dat werkte dus niet en het haalde voor mij het plezier van ontspullen eruit. Wat beter werkt is eerst alles uit de kast halen en dan kijken wat je wilt bewaren. Ik begon bij de vazen en toen bleken er ineens zeven vazen te zijn die een mooie nieuwe bestemming verdienden. 

Wat werkt aan de minimalist game is dat je een stok achter de deur hebt om te ontspullen. De challenge is om iedere dag je dagresultaat te posten onder #minsgame. En dat zorgde ervoor dat ik in beweging bleef, zelfs vooruit ging werken als ik wist dat ik de volgende dag niet thuis was. Ook zorgde de challenge ervoor dat ik behapbaar bleef ontspullen. Als ik meer tijd had deed ik een moeilijke categorie en in de avond bijvoorbeeld een klein laadje. Gezien ik alles eerst eruit haalde was de boel ook meteen weer schoon en netjes opgeruimd. Dat geeft toch een lekker gevoel voor het slapen gaan.

De gedachte achter de minimalist game zorgde ervoor dat ik nog kritischer bekeek of ik iets nog wel gebruik. Ik heb mezelf echt uitgedaagd. Daar waar het begint te wrijven ontstaat natuurlijk ook de glans. In het kader van ‘less is more’ is er aardig wat extra uitgegaan. En die al dat extra kan mooi naar het goede doel en gebruikt worden door iemand anders. Nu heb ik weer ruimte voor iets nieuws. 

De minimalist game is echt een aanrader om op gang te komen en als stok achter de deur om in beweging te blijven. Met mijn tips weet ik dat je het makkelijk kunt volhouden. En ja, soms werk je met terugwerkende kracht vooruit. En nee, ik heb er geen boete voor gekregen. Ik hield het 14 dagen vol om mijn foto's per dag te posten. Daarna deed ik bijna elke dag wel wat. En nu, bijna halverwege oktober ben ik klaar. Het gevoel te laat te zijn hielp me om het sneller af te maken. Lees mijn blog over challenges. Uiteindelijk heb ik heel wat spullen een nieuwe bestemming gegeven. 

Reactie achterlaten is leuk!

 

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.