Boeken en tijdschriften die je nog moet lezen. Zonder dat je het door hebt zitten ze in je hoofd. Zonde. Tijd om op te ruimen.

Geclaimde ruimte: ongelezen letters

Boeken in je kast die je nog niet gelezen hebt. Een tijdschrift dat op de mat valt terwijl je de vorige editie nog niet uit hebt. Ze claimen niet alleen ruimte in je huis maar ook in je hoofd.  

To do lijst 

Zonder dat je het door hebt schreeuwen ze om aandacht. Onafgemaakte zaken zorgen voor onrust. Nog iets wat je moet doen en maar niet aan toe komt. Je zet het onbewust op je to do lijstje en juist wanneer je druk bent word je ermee geconfronteerd. Het zorgt voor een extra onrustig gevoel. Als je gaat ontspannen maak je er geen tijd voor. Dan wil je namelijk lekker niks doen. En dus blijven de boeken staan en de tijdschriften ongelezen.   

Van uitstel komt afstel 

Als je op vakantie bent lees je wel graag en daar haal je de achterstand weer een beetje in. En toch zijn er dan ook boeken die je zelfs dan nog niet leest waardoor ze jaren op de plank blijven liggen, wachtend op jouw aandacht. En zo ook met tijdschriften. Als je achter loopt dan haal je het niet zo makkelijk meer in. Door de jaren heen veranderen je interesses en komen er dus andere boeken bij die je nu leuker vindt en dus eerst leest. En zo ontstaat er een stapeltje met boeken of tijdschriften waar je met een schuldgevoel naar kijkt. Wegdoen kan niet want je hebt er immers voor betaald. En als je niet oplet zorgt het schuldgevoel ervoor dat je helemaal niet meer leest. Je moet van jezelf eerst die ongelezen boeken lezen maar daar heb je inmiddels eigenlijk geen zin meer in. Dat was namelijk toen. En nu is nu. Stop met jezelf te straffen. 

Tijd om af te rekenen 

Zonde van het schuldgevoel en de drukte in je hoofd. Het is tijd om af te rekenen. Trek alle boeken uit de kast die je nog niet gelezen hebt. Pak alle tijdschriften bij elkaar en zoek ze uit. Alles waar je van gaat zuchten kan direct op de stapel voor een nieuwe bestemming. Miskoop of verjaarde interesse. De overige boeken en tijdschriften leg je op een stapel. Kies per week een tijdschrift en een boek om te lezen. Begin aan het boek, vind je het de eerste dag al niks pak dan de volgende. Geef jezelf een week de tijd om het boek en het tijdschrift te lezen, daarna gaan ze op de stapel voor een nieuwe bestemming. Ben je serieus op weg in het boek en heb je nog een week nodig dan is dat natuurlijk prima.  

Uiteindelijk is het pas echt zonde als je niet in actie komt en er niets van leert. Dan blijf je nog jaren langer lid van een tijdschrift wat je mogelijk helemaal niet zo leuk vindt. En door nu af te rekenen zul je zien dat je kritischer wordt met de aanschaf van nieuwe boeken. 

Vetrouw je onderbewuste 

Schrijf de belangrijkste les uit het boek op en vertrouw erop dat je de rest onthoudt. Alleen als het boek echt heel goed is bewaar je het boek. Voor tijdschriften geldt hetzelfde. Maak een notitie of voer je vervolgactie op wat je hebt gelezen direct uit. Allerlei knipsels bewaren is zonde, grote kans dat je er niets meer mee doet behalve de to do in je hoofd groter maken. Vertrouw erop dat als het echt belangrijk is je er wel weer bij uitkomt op een andere manier.  

Genieten 

Ik ga deze uitdaging ook weer met mezelf aan. Na het ontspullen van september heb ik weer een stapeltje bij elkaar gevonden. Boeken en tijdschriften zijn nu eenmaal een van mijn ‘guilty pleasures’. Gelukkig zorgt het er ook voor dat ik weer meer ga lezen. Dat wordt genieten, ik ben namelijk gek op lezen. Soms neemt internet de boel over. Het is weer tijd voor een reset. Doe je met me mee? 

Reactie achterlaten is leuk!

 

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.