‘Wie wat bewaart heeft wat’ is een van die mooie Nederlandse uitdrukkingen die helaas bij velen zorgt voor heel veel spullen in huis. Daarom luidt mijn tegenhanger ‘Wie loslaat die geeft wat’.

Wie loslaat die geeft wat

‘Wie wat bewaart die heeft wat’ is een van die mooie Nederlandse uitdrukkingen die helaas bij velen zorgt voor heel veel spullen in huis. Daarom luidt mijn tegenhanger ‘Wie loslaat die geeft wat’.  

Natuurlijk is het waar dat je niet zomaar alles weg moet doen. Maar in de tijden dat dit gezegde geboren werd leefde men in een totaal andere wereld. Tegenwoordig kun je makkelijk en snel aan je spullen komen. Het is dus niet meer nodig om zomaar alles te bewaren voor het geval dat.  

Ik ben ervoor om spullen terug te geven aan de kringloop die je niet langer gebruikt. Bedenk eens hoeveel spullen er in Nederland ongebruikt in huizen ligt. Denk eens aan alle boeken, kleding, kabels, plastic zakken, verouderde techniek enzovoorts. Ontspullen zorgt ervoor dat de grondstoffen in beweging blijven of gerecycled kunnen worden. Wist jij bijvoorbeeld dat er 40 mineralen in je mobiele telefoon verwerkt zitten? 

Wie loslaat die geeft dus altijd wat. Zeker bij de spullen waar je over twijfelt. Die dure broek die je toch niet aan doet of dat mooie servies wat jouw smaak niet is. Het zijn de cadeautjes voor iemand die afhankelijk is van tweedehands kleding of degene die jouw servies overkoopt voor een zacht prijsje.  

Zelf geef ik mijn spullen het liefst weg aan het goede doel. In 2015 probeerde ik één keer mijn kleding te verkopen aan een tweedehands kledingwinkel. Mijn ego kreeg er goed van langs toen ik een uur later terugkwam en men aangaf niks over te willen nemen. Iets met een overschot aan aanbod. Ik liep met twee tassen en een koffer terug naar huis en kon na vijf minuten alleen nog maar lachen. Ik realiseerde me dat ik het liefst kleding weggeef. En dat het alleen maar mooi was dat er nu wat nagenoeg ongedragen kledingstukken en een paar mooie feestjurkjes tussen zaten. Het was namelijk eind november. Ik bedacht me dat degenen naar wie mijn kleding toe zou gaan, juist in de maand december extra mooie kleding verdienden.  

Kijk dus eens of je de zin ‘Wie wat bewaart die heeft wat’ kunt vervangen door ‘Wie loslaat die geeft wat’ als je aan het opruimen bent. Bedenk leuke nieuwe bestemmingen voor je spullen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook heel makkelijk en snel van je spullen afkomen. Gave initiatieven in overvloed en zo gevonden via het internet. Wees kritisch bij het geven van je spullen aan bekenden. Voor je het weet geef je jouw overvloed aan spullen aan een ander..

Reactie achterlaten is leuk!

 

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.