Spullen loslaten die je aan je identiteit hebt gekoppeld blijkt voor velen heel lastig. Zonde, het belemmert je namelijk in de groei waar diezelfde identiteit zo naar verlangt.

Ruimte voor je identiteit

Bij je identiteit horen bepaalde spullen. Spullen kunnen je gevoel van identiteit versterken. Je identiteit verandert continu en dus ook de spullen die daar bij horen. En daar gaat het vaak mis.  

Studieboeken, reisboeken, kunstboeken, een cursus Spaans, literair verantwoorde romans, biografieën van toonaangevende mensen, geschiedenisboeken en natuurlijk niet te vergeten de atlas. Spullen verzamelen en bewaren in verband met je identiteit komt versterkt naar voren bij het ontspullen van je boeken. Ze vertellen alles over je identiteit. Alleen die identiteit verandert steeds. Check eens bij jezelf of je het boek wilt houden omdat je er blij van wordt of omdat je vindt dat het iets zegt over je identiteit. 

Spullen loslaten die je aan je identiteit hebt gekoppeld blijkt voor velen heel lastig. Zonde, het belemmert je namelijk in de groei waar diezelfde identiteit zo naar verlangt. Bij iedere nieuwe fase in je leven horen andere spullen. Spullen van daarvoor mag je loslaten en in een andere hoeveelheid bij je houden. Je hoeft je verleden niet helemaal weg te doen. Je geeft het alleen de juiste hoeveelheid aandacht. Heb je een gedeelte afgesloten dan kun je daarvan een dierbaar aandenken in je memoriedoos stoppen. Zo blijf je in het heden en blijf je niet hangen in dat verleden met een hoop spullen als een blok aan je been. 

Zo kocht ik ooit een visuele geschiedenis encyclopedie, omdat ik een interesse voor geschiedenis heb. Dat stond natuurlijk mooi in de boekenkast en het zei wat over mijn interesses. Ik keek er nooit in en deed hem dus tijdens mijn Mari Kondo fase weg. Ook deed ik veel reisboeken weg. Ja ik houd van reizen, maar dat betekent niet dat ik alle Lonely Planet’s hoef te bewaren van waar ik ooit geweest ben. Laatst heb ik mijn boek over fotografie weggedaan. Een hobby waar ik nu minder mee bezig ben, en ik keek er nauwelijks in.  

Kijk eens naar de spullen in jouw huis. Passen ze nog bij je of weerspiegelen ze vooral wie je was in het verleden? Heb je spullen omdat je er blij van wordt of omdat je je identiteit wilt laten zien? Geef je kledingkast een update, verwijder de spullen die overbodig zijn. Zo creëer je ruimte voor de spullen die nu bij je passen. Wil je versneld een verandering maken? Zorg dat je huis die verandering alvast weerspiegelt.

Reactie achterlaten is leuk!

 

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.

 


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.