Breng jij ook teveel tijd door op je telefoon. Wordt je continu verleid door de apps? Lees deze blog voor tips.

Ruimte op je telefoon

Wist je dat er 28?! apps op mijn iphone scherm passen? Ik bonjourde per direct de helft naar de tweede pagina. Met een dikke glimlach zag ik waar er toen opeens ruimte voor was: ouch!

Ik lig met griep op bed. Een beetje tijd te verlummelen op mijn telefoon. Volledig op de automatische piloot. En ineens valt mij het drukke scherm op. Allemaal apps die me alleen maar proberen te verleiden om meer tijd op internet door te brengen. Is het je al opgevallen dat als je iets wilt googelen dat de Google app dan daaronder nieuwsberichten, afgestemd op jouw interesse, heeft klaarstaan? Het is als koopjes bij de kassa, alleen trap ik hier dus wel in. Tijd voor actie.

Eerst heb ik alle apps eraf gegooid waar ik toch niks mee doe. Vervolgens heb ik alle apps die mij verleiden tot meer tijd op internet eraf gegooid of naar de tweede pagina gebonjourd. Weg nieuws apps. Hup naar de achtergrond social media, email en internet apps. Ja, juist ook de Google app. En toen viel mijn mond open. Met nog maar de helft van mijn apps op de eerste pagina zei Julian opeens kiekeboe! Ouch! Symbolisch voor de ruimte en aandacht die er vrij komt voor hem en mijn man als ik stop met naar mijn telefoon te staren. Point taken. Herkenbaar?

Nu staan er nog maar een paar apps op de eerste pagina. De apps om te bellen of berichten te versturen, daar is mijn telefoon immers voor. Apps waar ik snel bij wil kunnen, zoals de camera en Google Maps. En verder een paar apps waar ik mijn tijd aan wil besteden. Zoals meer muziek luisteren en sporten.

Even wennen. Mijn brein verveelt zich per direct. Ik heb al een paar keer WhatsApp geopend zonder dat ik het door had. Daar zat mijn Google app. Bizar. Er ontstaat meteen ruimte. Er is geen call to action en dus kijk ik naar de achtergrondfoto van Julian. Glimlach op mijn gezicht. Na een paar seconden leg ik de telefoon weer weg. Heerlijk. Het werkt nu al beter dan de app die bijhield hoeveel ik op mijn telefoon zat. Juist, die heb ik er ook weer afgegooid.

En de tweede pagina? Die is ook voor de helft leeg. Zodat ik ook daar de foto zie met wat echt belangrijk is. De social media apps in een mapje in plaats van naast elkaar. De icoontjes in het klein, symbolisch voor minder tijd die ik het wil geven. Bewust kiezen. De rest van de apps ook verzameld per categorie in mapjes. De notificaties van de meeste apps uit, weg rode bolletjes. Wat een ruimte!

Hoeveel apps passen er op jouw scherm en hoeveel pagina’s vol heb jij eigenlijk? Tijd om op te ruimen! Welke app zet jij bewust wel op je beginscherm? Welke achtergrond gebruik jij als reminder waar de focus naartoe mag?

Reactie achterlaten is leuk!

 

Wekelijks een leuke opruimopdracht ontvangen en aan het denken gezet worden? Schrijf je dan nu in voor Ruimte voor inspiratie.

 


Dorien

Ontvang leuke opdrachten en blogs die je inspireren om op te ruimen en te ontspullen. Let op: opruimen en ontspullen is leuk en geeft je energie. Het zet je in beweging en geeft je een heerlijk gevoel. Er wordt zorgvuldig omgegaan met je gegevens: Privacyverklaring.Dorien

Dorien Man

Ik ben Dorien en met Ruimte in je Ruimte help ik jou bij het opruimen, ontspullen en het moeiteloos onderhouden van de ruimtes in jouw huis, zodat er blijvend ruimte ontstaat voor positieve energie. Ruimte maken is dé eerste stap naar een positief en betekenisvol leven.

      

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.